Europas första frisbeegolfbana

Kärsöns frisbeegolfbana är Europas första anlagda bana. Den invigdes 1978.


I början var det nog få som kunde föreställa sig hur stor sporten skulle vara nästan 40 år senare. I början växte sporten sakta men säkert och banan på Kärsön började förändras i takt med att fler och fler började spela. Den första formella tävlingen som spelades på Kärsön var Stockholm Disc Golf Open som gick av stapeln den 1-2 september 1979.

I mitten på 1990-talet hade sporten fått fäste på allvar i Sverige. Vid den här tiden var banan på Kärsön välbesökt och spelarna på banan började lära känna varandra. År 2003 bestämde sig alltså några eldsjälar för att bilda en klubb.

En ansiktslyftning av banan påbörjades, där gamla hål städades, korgar och utkast renoverades, snår och buskage röjdes, och nya hål skapdes. Visionen var att skapa en bana som inte bara var till för motionärer, utan även för elitspelare som börjat dyka upp inom sporten.

I dagsläget finns 32 hål på Kärsön, där 6 av hålen har alternativa utkast (pro tee). De flesta av hålen har fått nya utkast och tack vare de frivilliga bidrag som inkommer varje år så är nu samtliga gamla korgar utbytta mot moderna korgar. Banan erbjuder stor variation både för elitspelare och motionärer.